Ühest küljest on see mõistetav. Euroopa Liidu praegune seadustik ei pea Skype'i ja sarnaseid ettevõtteid sideoperaatoriteks, selgitab The New York Times.

Skype edastab VoIP protokolli põhiselt veebis vestlusi ja videokõnesid, mida võib läbi viia nii arvuti ka nutiseadme (telefoni) vahendusel. Nii et sideoperaator mis sideoperaator, arvavad prantsuse võimuesindajad.

Nad on juba ligi kaks aastat Skype'ilt vastaval moel registreerimist ka nõudnud, aga jäänud seni rahuldava vastuseta.

Miks see nii vajalik on? Prantsusmaal tegutsevad sideoperaatorid peavad tasuma käibemaksu ja täitma teatud kohustusi, näiteks edastama hädakõnesid ja paika seadma "vahendid" seadusliku pealtkuulamise võimaldamiseks. Seni on Skype suutnud mõlemast kõrvale hiilida.

Prantslased on hiljuti üldse hakanud hoolega uurima netipõhiseid teenuseid pakkuvate firmade tegevust. Sellistel on tavapäraste meediafirmade ees ju selge ebaõiglane eelis: võimalus liigutada teiste loodud sisu ja andmeid, ilma raha jagamata.

Nii et värisege, Twitter, Facebook ja teised. Kemplus Skype'iga on alles algus. Küll tuleb ka teie tund prantslaste malakat tundma õppida!