Eriti palju esineb selliseid muidugi uut arvutikomplekti ostes, kuhu opsüsteemi-paigaldajad lahkelt kamaluga igasuguseid trial ja full programme kaasa istutavad.

Etteruttavalt võib öelda, et turvapaketid (peenema väljendiga security suites) on kasulikud küll. Viirusetõrjet vajab ju iga arvuti ja seal võib olla muidki abiks tööriistu.

Valikus on näiteks tulemüürid, mitmesugused filtrid ja isegi küpsiste skaneerimise vahendid, et vähendada infot, mis teie internetikasutusest liikvele läheb.

Suur osa pakutavast on aga Windowsis, brauserites ja netis leiduvate tasuta võimaluste tõttu pigem üleliigseks muutunud ja teenib peamiselt eri tootjate omavaheliste lepingute huve. Ja nii need ebavajalikud lisandid uutesse arvutitesse siginevadki.

Viirusetõrje

Turvapaketi tähtsaim osa ongi viirusetõrje. Windows 8 pakub omapoolset (korraliku kvaliteediga) lahendust juba n-ö standardvarustuses, aga kui kasutate vanemat opsüsteemi või soovite tõrje ise valida, võib eelistada mõistagi teist.

Korralikud tasuta variandid on näiteks Panda, Microsofti enda Security Essentials, avast! ja AVG.

Tulemüür

Windowsi tulemüüri peamine puudus on, et see ei blokeeri automaatselt väljuvat liiklust. Aga see pole ka tingimata vajalik. Kui te mingeid programme ei usalda, ärge neid lihtsalt käivitage. Muu eest hoolitseb Windowsi tulemüür.

Filtrid

Turvapakettide pakutavad petturifiltrid (phishing filter vms) on tänapäeval mõttetuks muutunud, sest samu tööriistu sisaldavad juba kõik mõeldavad netisirvikud.

Olgu selleks IE, Chrome, Firefox, Opera või Safari, pettureid hoiavad brauserid sama edukalt/edutult eemal kui spetsiaalselt selle sihiga programmid.

Ka "küpsiste" jälgimisel piisab sellest, mis Windowsiga arvutis juba leidub (Microsofti enda lahendus). Küpsised pole turvarisk ja kui mõni väline turvaprogramm neid ohuks tembeldab, on tegemist pigem autorite püüdega oma tarkvara olemasolule lisaõigustusi leida.

Küpsisetõrje paigaldamise asemel võite määrata brauseri neid sulgudes iga kord kustutama, või ainult teatud tüüpi küpsiseid säilitama.

Sama arvutikasutamise kontrollimise kohta. Windows pakub juba küllalt palju ja häid sätteid, et alaealine või muidu ulakas elukaaslane "paha pealt" eemal hoida.

Ja lõpuks spämmifiltrid. Kuna enamus meist kasutab veebipõhiseid e-posti süsteeme nagu Google'i Gmail, toimub rämpsuga võitlemine juba serverite tasandil, nii et rämpsufilter-programmi paigaldamine pole vajalik.