Ehkki müüdud hübriididest on lõviosa Toyota mudelid, väärib eraldi märkimist Lexuse hüpe suurimaks luksusklassi hübriidautode tootjaks.

2005. aastal näitas Lexus maailmale esimest luksusklassi hübriidsõidukit, RX 400h. Paljude suhtusid sellesse kui “katsetusse”, vaid vähesed nägid järgmise seitsme aasta perspektiivi – tänaseks on kogu Lexuse mudelivalik saadavad ka hübriidsõidukitena ning lõviosa Lexuse mudelitest nendena ka müüakse. See teeb Lexusest suurima hübriidkollektsiooniga autotootja kõigi luksusklassi markide seas kogu maailmas.

2/3 Lexusest ostetakse hübriididautodena

RX 400h-st alates on Lexus müünud maailmas enam kui pool miljonit hübriidsõidukit. Märkimist väärib eurooplaste hübriidilembus – 126 000 müüdud Lexusest on 85% hübriidsõidukid. Euroopa näitajatele ei jää sugugi alla ka Eesti. Ainuüksi Eestis on 2005. aastast alates müüdud 440 uut Lexuse hübriidautot. Arvestades eelmiste aastate müügitulemuste kasvu prognoositakse, et käesoleval aastal moodustab Eestis ostetud Lexuse hübriidmudelite osakaal lausa 75% kogu Lexuse müügist.

Lexuse esimesest hübriidmudelist RX-st on aga saanud omamoodi legend, mille omanike arv kasvab jõudsalt iga aastaga. 2005. aastal välja tulnud RX 400h-le järgnes 2009. aastal RX 450h. Üle maailma on RX 400 ja RX450 mudeleid müüdud hübriididena kokku üle 250 000.
Lexus RX hübriidautode lembuse loeb selgesti välja ka kohalikest müüginumbritest. Eestis on just RX Lexuse kõige populaarsem hübriidmudel – 2005. aastast alates on seda müüdud rohkem kui ükskõik millist teist hübriidautot – edestades nii Toyota Priuse kui Aurise müüke.

Eestis müüdud Lexuse hübriidmudelite arvu ja kasvu iseloomustab järgnev graafik:

*Allikas Toyota Baltic AS

Pilk hübriidmudelite lähiajalukku: 2006-2013

Esimese Lexuse hübriidmudeli RXi järel jõudis 2006. aastal turule hübriidmudel GS 450h. Aasta hiljem tutvustati juba uut, LS 600h mudelit. Esimene pideva nelikveoga luksuslik hübriidsedaan LS 600h on täna pakutavatest kõige võimsam hübriidsõiduk. 

Lexuse mudel CT 200h, jõudis müügile kaks aastat tagasi ning rühkis lühikese ajaga globaalsete müügiedetabelite tippu – mudelit on kokku müüdud 122 000.

Uusima Lexuse hübriidmudeli tiitlit asub tänavu aga hoidma Lexus IS 300h – selle mudeli turule saabumine käesoleva aasta teises kvartalis tähistab kogu Lexuse mudelivaliku saadavust ka hübriidvariandiga.