Agentuuri allika teatel suutsid stardiplatvormi stabiliseerimismootorid raketi stardi hetkel hädavaevu stabiilsust hoida. Raketi edukaks väljalaskmiseks on vajalik platvormi täielik stabiilsus, sest nii platvormi kui ka kanderaketi navigatsiooni- ja güroskoopilised seadmed on seotud stardikohaga, vahendab Lenta.ru.

Võttes arvesse, et rakett Zenit kaldus kohe trajektoorilt kõrvale, võib allika sõnul rääkida sellest, et kohe peale starti avastasid raketi süsteemid ebanormaalse olukorra, mille kutsus esile platvormi ebastabiilsus, ja et mitte sellele kahju tekitada, lülitasid sisse mootorid raketi stardiplatvormist Odyssey eemale juhtimiseks.

Varem teatati, et raketil Zenit-3SL lülitus 50 sekundit pärast starti välja esimese astme mootor, mille järel kukkus rakett stardiplatvormi läheduses ookeani. Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin kirjutas Twitteris, et automaatne käsk mootorite väljalülitamiseks anti 20 sekundit pärast starti.

Kosmoselendude juhtimiskeskuses hakati koostama komisjoni juhtunu uurimiseks. Oma analüüsi lubasid läbi viia raketi- ja kosmosekorporatsioon Energija (kiirendusbloki DM-SL väljatöötaja), Ukraina konstruktoribüroo Južnoje (raketi Zenit väljatöötaja) ja teaduslik tootmiskoondis Energomaš (raketi esimese astme mootori RD-171 väljatöötaja).