Kuigi meile meeldib uskuda, et meie kodu on meie kindlus, pole see kahjuks nii. Patjades ja madratsites pesitsevad tolmulestad. Niisketes kohtades peidavad end hallitusseened, kelle olemasolust meil ei pruugi aimugi olla. Enamasti nad ei lõhna ning nähtavaks muutuvad nad alles siis, kui elutingimused muutuvad nende mõistes üliheaks. See tähendab - niiskust on piisavalt, vahendab Novaator.

Tartu ülikooli teadlased on osalenud aastaid kestnud uuringus, milles võrreldi kolme Põhjamaade linna - Islandi Reykjaviki, Rootsi Uppsala ja Tartu inimeste kodust keskkonda ja selle seoseid hingamisteede haigustega.

Kogu Euroopat katnud kopsutervise uuringus ilmnes, et Reykjaviki ja Tartu elanikel on Euroopas kõige vähem allergiaid, skaala teises otsas oli Uppsala. Kolme linna elanike hulgast sõeluti välja need, kes kurtsid, et nende kodudes on probleeme ülemäärase niiskusega. Üks uuringu autoreid, Tartu Ülikooli tervishoiuinstituudis keskkonna ja tervise seoseid uurinud Argo Soon ütles, et niiskuse põhjused eluruumides võivad olla väga erinevad.