• Ostuotsus sõltub pigem majanduslikest teguritest
• Keskkonnasäästlikkuse tähtsus on tõusnud 6%
• Ostuotsuse langetamisel esikohal kütusekulu

Sama uuringu tulemused näitavad, et tarbijate ostuotsust mõjutavad pigem majanduslikud tegurid kui keskkonnasäästlikkus.

Üle kolmandiku vastajatest leiab, et 2018. aastaks on suurima läbimüügiga laetavad hübriidautod. Seejuures saab aga määravaks, kuivõrd hea laadimispunktide võrgustiku suudab riik praegustes majandustingimustes tagada.

Eesti elektromobiilsuse programmi (ELMO) raames paigutatakse üle Eesti 163 laadijat, millest on praeguse seisuga avatud 145. Uuring näitab, et elektriautode vastu on huvi maailmas vaibunud - vaid üks kümnest vastajast usub elektriautode tulevikku.

„KPMG läbiviidud uuring näitas, et tarbijate ostuotsused sõltuvad pigem majanduslikest teguritest kui keskkonnasäästlikkusest. Järgneva viie aasta jooksul peavad tarbijad tõusvate energiahindade tõttu kõige olulisemaks madalat kütusekulu,“ ütles KPMG Baltics OÜ partner ning transpordi- ja logistikasektori juht Andres Root.

Võrreldes eelneva aastaga on keskkonnasäästlikkuse tähtsus tarbijate ostuotsustes küll kuus protsenti tõusnud, kuid ostuotsuse langetamisel peavad tarbijad olulisemaks madalat kütusekulu (92 %), ohutuse arendamist (78 %), ergonoomikat ja mugavust (77 %).