Teisipäeval esitletud Lumix TZ40 jääb sellele alla nii objektiivi valgusjõu kui ka nuppude-ketaste rohkuse poolest, peidab aga endas koguni 20x suumiga objektiivi, millele nimetatud lipulaev kuidagi vastu ei saa, vahendab Photopointi ajaveeb.

Hinnaklassilt on Lumix TZ40 samal tasemel Lumix LX7 kaameraga ning pakub kõva konkurentsi selistele psisikese kerega kompaktsetele 20x supersuumidele nagu Canon PowerShot SX260 HS ning iseäranis Sony CyberShot HX20V.

Lumix TZ40 olulisemad omadused:

* 18,1 MP 1/2.3″ CMOS sensor
* 20x suumiga, F3.3 – F6.4 objektiivi fookuskauguste vahemik on 24–480 mm (35 mm ekvivalendina)
* Lähim teravustamiskaugus 3 cm. Käsitsi teravustada ei saa. Autofookuse abivalgus.
* 5-suunaline optiline värinastabilisaator aitab pildistada teravamaid fotosid ka suurema fookuskauguse korral
* 3.0″ LCD-ekraan mahutab hea hulga piksleid (920 000 px)
* Ühendused: WiFi, NFC, HDMI, USB 2.0. Kaugjuhtimispuldi võimalust ei ole. NFC aitab kaks seadet ühendada WiFi võrku.
* GPS-kiip, PASM särirežiimid, RAW faili ei salvesta.
* Videorežiim: 1920 x 1080 (60 fps), 1280 x 720 (60, 30 fps), stereoheli salvestamine
* Mõõtmed: 105 x 59 x 28 mm
* Kaal: 198 g

Võimas 20x suumiga objektiiv teeb Lumix TZ40 sobivaks pildimasinaks reisihuvilistele või siis näiteks neile, kellele lihtsalt kaugeid asju lähemale suumida meeldib.

Objektiivi F3.3 – F6.4 ava ei ole just kõige valgusjõulisem nii et hämaramates valgustingimustes võib fotode kvaliteet liigse digimüra all kannatama hakata või siis uduseks kiskuda.

Selle viimase vastu võitleb Panasonic värinastabilisaatori abil – mis on (Olympuse eeskujul) nüüd täiustatud ning suudab eristada ja kompenseerida liikumist viiest erinevast suunast.

Kui võtta kõrvale konkurentide 18-20x suumiga pisemad kaamerad, siis on nendegi maksimumavad Panasonic Lumix TZ40 aparaadile sarnaselt üsna pisikesed. Viimasel on aga hõlma all nii mõndagi erilist. Nutitelefonide eeskujul on siin hea lahutusvõimega puutetundlik LCD-ekraan, lisaks WiFi ühendus ning veel ka NFC ühendus.

NFC ehk lähiväljaside kiip on olemas vaid kõrgema kategooria nutitelefonidel ning see teeb võimalikuks andmete lihtsa vahetamise kahe NFC-seadme vahel neid lihtsalt seljakuti kokku pannes.

See ei tähenda, et Lumix TZ40 hakkaks NFC ühenduse abil mobiilsetesse seadmetesse pilte saatma. Selle asemel muudab NFC kahe seadme WiFi ühenduse loomise ülimugavaks – lihtsalt kahte NFC seadet üksteise juurde asetades on ühendus loodud ning võib asuda pilte laadima.

Panasonic pakub Lumix TZ40 kaamerast ka teist versiooni, millel puuduvad nii puuteekraan kui ka NFC ja WiFi ühendused. Selle aparaadi leiab üles nimekuju Lumix DMC-TZ35 järgi.

Mõlemad lubatakse turule paisata musta ja valget värvi korpusega märtsi lõpus. Hind on hetkel veel teadmata, kuid võib arvata, et see maandub kuhugi 400-500 euro vahemikku.