Lühidalt kokku võttes on märksõnadeks nii jõudluse kui ka ökonoomsuse märgatav kasv, selgitab Kahvel.ee.

Qualcomm plaanib lähiajal hakata tootma kaht uut kiibistikku: 600 ja 800. Nagu arvata võib, on 600 neist aeglasem. See ei tähenda aga palju, sest "aeglasem" variant olevat testides Snapdragon S4 Pro'st minimaalselt 40% nobedam.

600-l on kasutusel neljatuumaline Krait-protsessor, mille taktisagedust saab 1,9 GHz peale kruttida. Graafikaga tegeleb Adreno 320 GPU.

800 on praegustest S4 Pro'dest 75% kiirem, suuresti tänu kõrgemale taktisagedusele. 800 neljatuumaline Krait.protsessor töötab kuni 2,3 GHz sagedusel. Graafikajõudlus tuleb aga Adreno 330 kiibist, mis väidetavalt on 320 omast kaks korda võimsam.

Ekraani maksimaalseks eraldusvõimeks saab tänu uuele kiibile 2560 x 2048 pikslit, kuid jõudu on piisavalt, et ka 4K videot salvestada ning seda nt telerisse saata.

Samsung pole sugugi loorberitele puhkama jäänud, kui Exynos 5 Octa esmatutvuse põhjal otsustada. Jah, uus Exynos on 8 protsessorituumaga.

Enne kui te peast kinni haarate ja akule kaasa tunnete, las me selgitame lähemalt. Exynos 5 Octa kasutab kaht neljatuumalist ARMi protsessorit. Kergemaid ülesandeid täites on töös ökonoomne Cortex-A7, kui aga rakendus on nõudlik, käivitub võimas Cortex-A15.

Kõik see võib tunduda natuke üleliigsena, kuid Samsung ei ole niisama uhkustamise pärast kaheksatuumalise kiibistikuga lagedale tulnud.

Samsungi sõnul on voolutarve võrreldes Exynos 5 Dualiga (Nexus 10) 70% väiksem. Aku vastupidavus on nutitelefonide üks suurimaid, kui mitte suurim, probleem ning Samsung liigub õiges suunas. nVidia ja Qualcomm seevastu paistavad olema rohkem keskendunud suurele eraldusvõimele ja taktisagedusele.

Fotol: Qualcommi tippjuht Paul E Jacobs CES 2013 messil esinemas