Lõpuks ometi. Razer Edge on Razeri projekt, mis juba pikemat aega ja erinevate nimede all on hullutanud nii arvutimängureid kui ka tehnikaajakirjanikke, vahendab Photopointi ajaveeb.

Viimati lubas Razer, et kui projekt saab Facebookis vähemalt 10 000 Like’i, siis tootmisse see läheb. Ja siin ta siis nüüd on. Esialgu küll ainult Ameerikas, kuid loodetavasti jõuab see varsti siiski ka Vanasse Maailma.

Seome siis salvrätiku ilusasti ette, et suust valguv sülg rinnale plekke ei jätaks, ning süveneme tehnilistesse detailidesse.

Edge Pro südameks on 1,90 GHz / Turbo 3,0 GHz Intel Dual Core i7 protsessor, millele pakuvad seltsi 8 GB muutmälu, 2 GB nVidia GT 640M graafikakaart, 10,1-tolline puutetundlik (10-punktine) IPS-ekraan (1366 x 768), stereokõlarid, mis toetavad läbi HDMI ka 7.1 heli, 2-megapiksline veebikaamera, Inteli WLAN (802.11b/g/n), Bluetooth 4, mikrofonid ja muu pudipadi.

Süsteemi jooksutab Windows 8 opsüsteem, mis on valikuliselt kas 128 või 256 GB SSD-kettal. Et sinna kettale on juba eelnevalt lisatud parajalt mahukas mängimisele optimeeritud tarkvara, siis on ilmselt arukas eelistada kohe alguses suuremat ketast. Win 8 aga tähendab seda, et Edge Pro jooksutab kõiki Windowsi keskkonnas töötavaid mänge.

Hinnapoliitika juures ilmutab Razer suisa jesuiitlikku kavalust. Razer Edge Pro tahvelarvuti maksab kaugel Ameerikamaal hetkel 1299,99 dollarit... aga see hind sisaldab vaid tahvlit ning sellel olevat tarkvara.

Tahvli mängukonsooliks muutev juhtpultidega raamistik maksab omakorda 249,99 dollarit. Kui aga soovite oma tahvlit peale mängimise ka töötegemiseks kasutada, siis olge lahked ja köhige klaviatuuri eest eraldi veel 199,99 rohelist. Lisaks võite tahvlit kasutada ka näiteks lauakella või pildiraamina. Selleks sobiva doki saate kõigest 99,99 dollari eest. Valik, nagu öeldakse, on teie.

Juhul, kui näiteks Eesti maaletoojad need hinnanumbrid üks-ühele eurodeks muudavad, siis tõenäoliselt jääb Edge Pro vähemalt Eestis küll ainult rikkurite (või akuutsete mängusõltlaste) mängukanniks.