Ajakirjanduse andmetel murdis 27-aastane, abielus kahe tütre isa Deniss Burakov zorbingu-õnnetuses kaela ja selgroo, vahendab The Daily Mail. Tema kaaslane, 33-aastane Vladimir Stšerbov viidi ajupõrutuse ning
mitmete pea- ja kehahaavadega haiglasse, kuid pääses imekombel eluga ja
on nüüdseks lastud kodusele ravile.

Uus-Meremaal sündinud spordiala zorbing harrastamiseks vajalik täispuhutav lõbustuskera oleks pidanud sujuvalt peatuma spetsiaalselt selleks otstarbeks rajatud lumekanalis. Kohutava õnnetusjuhtumi ülesvõttel, mille jäädvustasid ohvri sõbrad, on aga näha, et hiidpall paiskub esmalt paremale ja seejärel vasakule teelt välja.

Hetkel, mil mees suurde kerasse sisse ronib, on kuulda, kuidas ta sõber — toosama, kes jubedat intsidenti filmis — ütleb: “Deniss, sa oled varsti nagu Jackie Chan filmis “Jumala sõjavarustus” (ingl Armour of God)!”

Instruktorilt küsitakse, kui kaugele kera veereda võib, mille peale too vastab, et mitte eriti kaugele, selgitades, et allpool mäenõlval valvab teine mees, kelle ülesandeks on kera peatada, kui see peaks ettenähtud rajalt kõrvale kalduma.

Kui kera aga nõlvale veerema on tõugatud, võib kuulda meesterahva häält lausumas: “Oh häda, see läheb jälle vales suunas!” Järsku hakkab mees kisama: “Peata ta kinni! Peata ta kinni!” ja teatab seejärel rahunenult: “Ah, pole hullu, küll jääb ise seisma.” Pall läheneb järsaku servale, veereb seda mööda veel mõnda aega ja kaob lõpuks vaateväljalt kaljuperve taha.

Surmasõitu filminud sõber küsib: “Mis seal toimub?”
Talle vastatakse “Ei midagi.” Seejärel lisab kaadritagune hääl rahulikult. “Katastroof.” Sellega videoklipp lõppeb.

Lustipall oli kohutava kiirusega tuisanud Venemaa Põhja-Kaukasuse mäestikus tegutseva kuurordikompleksi Dombai territooriumil asuvasse Ganatširski mäekurusse. Maa halastamatu külgetõmbejõud paiskas kera kuru järsku nõlva pidi alla, kus see põrkus kaljurahnude ja kividega.

“Kera veeres veel umbes poolteist kilomeetrit mööda kive hüpeldes ja nendega pihta saades,” kommenteeris kohaliku politseikomissari abi Sergei Šuvajev. Pall peatus jääkaanega kaetud järvel, mida hüütakse Paabulinnusilmaks.

Paksu metsaga ümbritsetud järveni jõudmine ning vigastatud meeste kindlale maapinnale toimetamine võttis päästetöötajatel masendavalt kaua aega.

Päästjate saabumise hetkel oli Pjatigorski kodanik hr Burakov veel elus. Mees suri teel haiglasse intsidendi toimumise päeval, 3. jaanuaril. Mehe kaaslane jäi ellu, mis kohalikus ajakirjanduses ilmunud kajastuse kohaselt oli uskumatult õnnelik juhus.

“Seda, mida ohvrid järsakusse langedes tunda võisid, on raske isegi ette kujutada,” kirjutati ajalehe Komsomolskaja Pravda Stavropoli lisas. “Mõned võrdlevad taolisi vintsutusi sellega, mida peavad taluma kosmonaudid.”

Äärmusspordiala korraldajate suhtes on algatatud kriminaalasi hooletuse läbi surma põhjustamise küsimuses; süüdimõistmise korral võib neid oodata kuni kümne aasta pikkune vabadusekaotus.

Hämmastaval kombel puudusid atraktsioonialal kontrollimatult veereva zorb-palli mäest alla kukkumise välistamiseks igasugused piirded. Sõprade osutusel oli Deniss Burakov läinud pärast uue aasta vastuvõtmist suusapuhkusele. “Kera hakkas teda huvitama ning korraldaja ütles, et sõit maksab ainult kolmsada rubla ja on hirmus lõbus,” seletas üks tragöödia pealtnägijaist.

“Kõik teadsid, et Denissile meeldivad ekstreemsed seiklused,” rääkis kadunukese sõber. Hukkunu oli mäestikukuurorti varem külastanud nii talve- kui suvekuudel. Kajastuste põhjal pole seni üheselt selge, kas hukkunu abikaasa Jekaterina ja abielupaari noored tütred olid temaga samuti Dombais kaasas.