Viiendast eluaastast alates mõõka käsitsema õppinud Isao Machii suudab tema pihta 20 meetri kauguselt tulistatud kuuli mõõgaga õhus pooleks lõigata, vahendab Oddity Central.

Praegu peab Isao Machii samuraikooli direktori ametit ning on oma õpilastele tõeliselt innustavaks eeskujuks.

Tänu käe ja silma koordinatsiooni erakordsele täpsusele on mehe arvel hulk Guinnessi rekordeid. Kuuldavasti polegi maamunal praegu teist mõõgavõitlejat, kelle oskused tema omade lähedale küüniksid.

Kuna seda, mida mõõklemismeister õigupoolest korda saadab, on palja silmaga võimatu seirata, soostus mees esinema kaamera ees.

Los Angelese lähistel lasketiirus sooritaski isand Machii triki, mis jäädvustati normaalkiirusest 250 korda aeglasemalt eriti kvaliteetse aegluupkaameraga.

Soorituse tunnistajateks olid California osariikliku ülikooli psühholoogiaprofessor Ramani Durvasula ja siin nimetuks jääv filmitegija. Hetkel, mil Machii mõõga tera kuuli tabas, vakatasid mõlemad rabatult.

Katses kasutatud hernetera suurune õhkrelvakuul on tõesti tilluke, üle 4000 korra pesapallipallist väiksem. Kuna kuul on nii väike ja liigub nii kiiresti (320 km/h), polegi normaalsel inimesel võimalik seda silmata.

Filmitegija osutusel kulub tavalisel inimesel ainuüksi lasu heli registreerimiseks kolm sekundikümnendikku enne seda, kui ta saab reageerimisele isegi mõtlema hakata. Selleks ajaks, kui ta jõuaks mõõga õigesse asendisse viia, oleks kuul temast juba möödunud.

Dr Durvasula kommenteeris: "Antud juhul leiab andmetöötlus aset hoopis teistsugusel aistimistasandil, kuna Machii ei töötle visuaalset informatsiooni. Tegu on teistsuguse ennetava töötlusega — millegagi, mis on tema jaoks nii protseduuriline, nii voolav."

Vaadake ka videojäädvustust: