Zhejiangi provintsis Wenlingi linnas seisis keset uut maanteed pooleldi lammutatud hoone, mille eakad elanikud lihtsalt keeldusid mujale kolimast, vahendab Oddity Central.

Wenlingi lähistel kihutavad sõidukid olid sunnitud seega manööverdama ümber maja, mis paiknes risti-põiki keset äsja rajatud kiirteed.

Luo Baogen ja tema naine leidsid, et vana maja eest pakutav kompensatsioon (umbes 25 600 eurot) ei kata uue kodu ehitamise kulusid, ning keeldusid kolimast.

Piltide autorid (vasakult): AP, REUTERS, AFP

Kommunistliku režiimi tingimustes oli kinnisvara omamine tehtud võimatuks ning kodanike sunniviisiline ümberasustamine seega lihtsaks; uued seadused aga keelavad hoonete lammutamise omanikega mõlemat osapoolt rahuldavat kokkulepet saavutamata.

Ehkki viiekorruseline maja sai piirkonnas tee-ehituse ajal töötanud võimsate masinate läbi kannatada, teatas vanapaar, et ei kavatse ära kolida. Õnneks oli senine liiklus kiirteel suhteliselt hõre, kuna seda polnud veel ametlikult avatud.

Meelt muutis alles kompensatsiooni suurendamine (umbes 30 300 eurole), vahendab news.com.au. Ja nüüd on siis kurioosne hoone lõplikult maamunalt kadunud.