Nimelt olid Samsungi insenerid integreerinud Elioni IPTV-lahenduse oma uutesse 7- ja 8-seeria SmartTV teleritesse, mis võimaldab Elioni IPTV teenuseid kasutada ilma digiboksita, kirjutab Kahvel.ee.

Alates 6. detsembrist ehk u 3 kuud pärast lahenduse esmaesitlust on nimetatud teenus Eestis saadaval kõigile Elioni klientidele.

Elioni tehnoloogiaüksuse juhi Kalev Reiljani sõnul tekkis Elionil mõte sellise lahenduse arendamiseks juba "mõned aastad tagasi" ning esialgne kokkuleppe Samsungiga saavutati käesoleva aasta maikuus.

Hoolimata erinevast ajavööndist osutus eestlaste ja korealaste koostöö edukaks ning juba suve lõpuks oli valminud töötav prototüüp.

Kõnealuse lahenduse peamiseks eeliseks on asjaolu, et enam ei ole vaja teleri alla täiendavat boksi ega juhtmeid selle boksi toitmiseks ja ühendamiseks teleriga. Samuti saab lauapealse puhtamaks, kuivõrd nii teleka kui ka Eloni nutiTV juhtimine käib ühe puldiga.

Koos uue lahendusega läbis põhjaliku uuenduskuuri ka Elioni nutiTV tarkvara. Uue tarkvara arendamisel võeti eesmärgiks lihtsa ja intuitiivse kasutajaliidese loomine. Eeskuju ammutati paljudelt selle ala tegijatelt, kellest äranimetamist vääris GoogleTV.

Tulemuseks on ilus, puhas ja loogiline kasutajaliides, mis töötab enamus ajast sujuvamalt kui mis iganes tavapärane nutiteleri tarkvara, mida meie silmad näinud on.

Lisaks telekanalite vaatamisele on võimalik nutiTV kaudu rentida filme, vaadata telekavasid, salvestada saateid, kuulata raadiot ning isegi helistada.

Uut nutiTV keskkonda saavad alates 2013. a. märtsist hakata nautima ka need Elioni kliendid, kellel on Motorola digiboks.

Elioni sõnul ei ole välistatud uue IPTV-lahenduse integreerimine ka teiste tootjate teleritesse, samuti ei välistatud uue IPTV-lahenduse eksport teistesse riikidesse.

Samas ei soostunud Elioni esindajad sel teemal veel pikemalt rääkima, mis oli ürituse eesmärki arvestades igati arusaadav.