Ilmastikutingimused muudavad talvel sõitmise juba niigi keerukaks ning seetõttu ei maksa valede riiete valimisega lisaohte tekitada.

Üleriided ei tohiks piirata juhi liikumist ja mütsid-kapuutsid vaatevälja. Miinuskraadide saabumisega muutub auto seistes küll ebameeldivalt külmaks, kuid sõitjateruum soojenemise järel tuleks teha väike peatus, et üleriided maha võtta.

Soovitatav on mõelda ka kinnastele, millega autot juhitakse. Roolimiseks ei ole sobilikud villased, puuvillased või muust sarnasest materjalist halva haardega kindad. Vältida tuleks labakuid ja pakse kindaid üldiselt, sest nendega ei saa rooli piisavalt kindlalt hoida.

Nahksed sõrmkindad on sõitmiseks parimad. Üks paar võiks olla püsivalt kindalaekas, et need oleks vajaduse korral alati võtta.

Enne autosse istumist peaksid sõidukijuhid saapad lumest puhtaks ja kuivaks tegema, kasvõi põrandamatil. Märg jalats võib piduripedaalilt maha libiseda.

Ohtlikuks võivad osutuda ka liiga paksu või laia tallaga saapad, kuna need ei lase pedaale õigesti tunnetada ning võivad põhjustada olukorra, kus juht vajutab kahte pedaali üheaegselt.

Valida tuleks jalanõud, milles pöid saab vabalt liikuda. Kõrge säärega ja kanged saapad või matkajalatsid sõitmiseks ei sobi.

Soovitused pärinevad Renault' sõidukooli õpetajatelt, mis on maailma esimene sõidutehnika täiustamise kool.