Kes aga oleks arvanud, et Apple'i kaardirakenduse kasutamine võib viia sõidukijuhid isegi eluohtlikesse olukordadesse?

Sellisele järeldusele on jõudnud igatahes Austraalia politsei, mille esindajad väljastasid avaliku hoiatuse: ärge kasutage Apple Mapsi, kui ei taha hätta sattuda.

Hoiatus sündis pärast juhtumeid, kus sõidukijuhid otsisid Apple Mapsiga Murray Sunseti rahvuspargi keskel Mildurat ja eksisid ära. (Pole ka ime, sest mainitud linn asub tegelikult hoopis umbes 70 km eemal.)

Kirjeldatud olukorra ohtlikkus seisneb selles, et pargis puudub palava keskel võimalus joogivett hankida ja sealt Apple Mapsiga välja jõudmine venib rakenduse pakutud ekslike juhiste tõttu pikale.

"See on Victoria suurim rahvuspark, 5000 ruutkilomeetri suurune ala ja sisaldab palju liivaseid alasid. Paljud sõidukid jäävad seal liiva sisse lihtsalt kinni.

Kui olete aga juba 10-15 km pargi sügavusse sõitnud, puudub telefonilevi sootuks. Olete siis palava käes, keset kuuma liiva, ja varju ega joogivett pole...," kirjeldab olukorda kohalik politseinik Simon Clemence.

Ühel mehel kulus politsei esindajate sõnul "välismaailmaga taas kontakti saavutamiseks" isegi terve ööpäev. Ta kaotas telefonilevi ja uitas pargis kaua ringi, enne kui uuesti helistada sai.

Säärase loo tõi meieni The Australian.