Pärast seda, kui Kate oletatavasti 6-8. rasedusnädalal ägeda hommikuse südamepööritusega kiirkorras haiglasse toimetati, oli õnnelik paar sunnitud asjaolusid uudisjanusele Briti ajakirjandusele selgitama märksa varem, kui nad seda soovinuks, vahendab mental_floss.

Seik keeras aga rahva spekulatsioonidele peale uue vindi — nimelt annab see märku võimalusest, et oodata on kaksikuid.

Meditsiiniline termin Kate'i seisundi kohta on Hyperemesis gravidarum ehk ainevahetushäiretega rasedusaegne liigoksendamine, mida reeglina põhjustab lootekasvu-hormoonide osakaalu hüppeline kerkimine. Mitmikuid ootavatel tulevastel emadel esineb seda tervisehäiret sagedamini.

Üks muidu kergemini erutuvaid Suurbritannia ajalehti Daily Mail võttis aga rahva elevust jahutada, hoiatades, et naistest, kes taolisi vaevusi raseduse ajal kogevad, sünnitab tegelikult mitmikud keskmisest vaid õige veidi suurem protsent.

Välistatud see siiski pole, mispeale tekib kohe küsimus, et juhul, kui Kate tõepoolest sünnitab kaksikud või koguni kolmikud, siis milline neist saab troonipärijaks?

Ajalehes Slate kirjutab Josh Voorhies, et taoline olukord kujutaks endast sõna otseses mõttes võidujooksu mööda kuninglikku sünnitusteed — kroon kuulub nimelt sellele, kes esimesena sünnib.

Briti uue troonipärimisseaduse järgi pole vahet, kas esmasündinu on poiss- või tütarlaps; 2011. aastal leppisid Briti rahvaste ühenduse riigipead kokku, et nais- ja meessoost lastel on troonile võrdsed õigused.

Kogu loo juures on aga veel üks konks! Ühendkuningriigi tervishoiuteenistuse NHS andmeil aidatakse umbes pooled riigis sündivatest kaksikutest ja peaaegu kõik kolmikud ilmale keisrilõikega.

See tähendab, et see, kellest saab Inglismaa järgmine kuningas või kuninganna, võib sõltuda sünnitusarsti valikust.