Tögamaks bulvarižurnaali People iga-aastast kiidulaulu prinkidele kõhulihastele, kuulutas Ameerika satiiri- ja huumorileht The Onion Põhja-Korea diktaator Kim Jong Uni käesoleva aasta seksikaimaks meheks, vahendab mental_floss.

Paraku ei taibanud aga mitte kõik, et tegu on pilaga.

Suurejoonelisse ämbrisse astus Hiina kommunistliku partei suurima tiraažiga häälekandja ingliskeelne väljaanne People's Daily (Rahva Päevaleht), mis edastas libauudise tõe pähe ja pühendas oma veebilehel poisilikule riigijuhile suisa 55-lehelise fotogalerii.

"USA veebileht The Onion on valinud Põhja-Korea juhi Kim Jong Uni 2012. aasta seksikaimaks elus olevaks meheks," kirjutab People's Daily kaanefoto all, mis kujutab Kimi majesteetlikult hobuse sadulas istumas. (Sama pilt illustreerib Forte uudist, mida parajasti loete.)

Nad tsiteerivad The Onionit: "Oma põrmustavalt veetleva ümmarguse näo ja toeka, turra kehaga on too Pyongyangist pärit südametemurdja vastuseks iga naise unistustele.

Kim, keda on õnnistatud võimuka hoiakuga, mis peidab vaieldamatult armast, kaisutama kutsuvat iseloomu, pani meie lehe toimetajaskonna põlved nõtkuma oma laitmatu stiilitunnetuse, šiki poisipea ja, mõistagi, maailmakuulsa naeratusega."

Uudisteagentuuri Associated Press osutusel pole see esimene kord, mil mõni Hiina ajaleht The Onioni libauudise õnge läheb.

2002. aastal avaldas Beijingi Õhtuleht väljamõeldud teate, mille kohaselt soovib USA kongress kolida uude hoonesse ning võib seetõttu Washingtonist lahkuda.

"Hiina võib USA-st mitmes valdkonnas edukam olla," kirjutas Neetzan Zimmerman meediauudiste blogis Gawker, "kuid õnneks on meil veel selge edumaa nii satiiris kui sarkasmis."

Praeguseks on Kim Jong Uni "saavutusele" pühendatud lugu People's Daily saidilt kadunud, algne link serveerib ainult 404-tüüpi veateate.

The Onioni algne uudis on siiski mõistagi endiselt netis, saate sellega tutvuda väljaande saidil.