Skeptikutel jätkub peamurdmist. Kas tõesti on võimalik turvalist pilvelõhkujat, millel 220 korrust ja mis peaks andma elamis- või tööpinna 31 400 inimesele, ehitada ülepeakaela tormates. Rekordite löömiseks on see ehk põhjendatud, aga et selles elama või töötama hakata...

Ehituskontsern Broad Sustainable Building on korra varem juba püstitanud 15-korruselise hotelli vaid 48 tunniga (2010. aastal) ja 30-korruselise torni 15 päevaga (mullu).

Video: 15-korruseline Changsha Arki hotell püstitati 48 tunniga:

Nüüd on aga plaan Changsha Sky City püstitamiseks tehtud nii, et 95 protsenti ehitusel kasutatavatest detailidest oleks juba eelnevalt tehases kokku pandud, ehitajate asi oleks vaid konstruktsioon püsti ja valmisdetailid külge panna. Ruutmeetri kohta tuleks selle hoone maksumus vaid kolmandik senise maailma kõrgeima hoone, Dubais asuva Burj Khalifa maksumusest.

Töölised püstitaks viis korrust päevas, ja kui platsil algavad eeltööd pihta detsembris, algaks 90-päevane tormakas ehitamine pihta millalgi tuleva aasta alguses. Loomulikult tahavad hiinlased ka kinnitada oma ülimuslikkust kogu muu maailma suhtes. Ehituse tegelik kvaliteet ilmneb paraku millalgi kaugemas tulevikus.