67-aastane John McAfee ületas nüüd taaskord uudisekünnise, aga mitte mõne tööalase saavutusega, vaid eraelulistel põhjustel, vahendab Mashable Business.

Teda on kuulutatud Kesk-Ameerikas asuvas Belize riigis tagaotsitavaks - peamise kahtlusalusena USAst väljasaadetud Gregory Faulli mõrvas, kes tulistati omaenda kodus surnuks.

Politseiraportis sümpaatse isikuna kirjeldatud Faull on varem esitanud McAfee vastu ametliku kaebuse, kes kippunud juba varem pätilikult käituma ja asjatult tulirelvi pruukima.

Politsei esindajate sõnul pole nad McAfee motiivi veel kindlaks teinud ning Faulli mõrvas kahtlustatuid on rohkem kui üks.

McAfee lahkus omanimelisest pahavaratõrjefirmast 1994. aastal ja asutas hiljuti Belizes firma Quorumex, mis tegeleb antibiootikumide arendusega. Ta on samuti joogaõpetaja ja selleteemaliste raamatute autor.

Tema käitumine olla viimastel aastatel aina segasem; mehe peamine hobi paistis olevat hallutsinogeenidega "eksperimenteerimine" ning sellest hiljem interneti-jututubades pajatamine.

2012. a alguses arreteeriti ta Belizes ebaseadusliku tulirelva omamise eest, mida mees ise nimetas valesüüdistuseks.

John McAfee pole muide esimene tarkvarafirma asutaja, keda kahtlustati mõrvas. Linuxi-programmeerija ja ReiserFSi asutaja Hans Reiser mõisteti 2008. aastal süüdi oma abikaasa tapmises.