Marne'i jõe kaldal Changis sur-Marne'i juures (Pariisist 50 km idas) õnnestus arheoloogidel päevavalgusele tuua maa sees olnud peaaegu terviklik mammutiskelett. Kunagi, nii oletatavalt vahemikus 200 000 kuni 500 000 aastat tagasi elanud loomale pandi ka kohe hellitav (kui just mitte pilkav) hüüdnimi "Helmut."

Changis sur-Marne'is asus Rooma impeeriumi ajal gallialaste asula. Loomulikult pakub see ajastu arheoloogidele tõsist huvi, on ju Julius Caesar jätnud oma raamatuga Gallia sõjast Prantsusmaa ajaloole sama ammendamatu pärandi kui Läti Hendrik Eestile. Mis aga Caesarile järgnes, on tugeva hämaruseloori alla maetud ja vajab tõsist uurimist.

Mammutileid Prantsusmaalt on aga veelgi haruldasem, tegemist on alles kolmanda sealt leitud, selle omal ajal paksukarvalise mammutiliigi (Mammuthus Primigenius) luustikuga viimase pooleteist sajandi jooksul.

Mitte, et see mammutiliik väga haruldane oleks olnud, aga enamik liigikaaslasi on siiski välja kaevatud Siberi tundratest. Ja ta on ka uhkuse küsimus prantslastele, oli ju liigi esimeseks tuvastajaks just prantslane Georges Cuvier 1796. aastal.