Briti UFO-uurijad tõdevad, et "tundmatute lendavate objektide" kohta tõendite puudumine tähendab ilmselt, et maaväliseid olendeid ja lennumasinaid polegi olemas, ning see omakorda võib kümnekonna aasta jooksul lõpetada ka "ufoloogide" tegevuse.

Ajaleht Telegraph kirjutab, et oma tegevuse on sulgenud mitmed lendavate objektide uurimisega tegelevad grupid. Järgmisel nädalal peab Suurbritannia üks tuntumaid taolisi organisatsioone, Anomaalsete Nähtuste Teadusliku Uurimise Assotsiatsioon (ASSAP) konverentsi, kus teemaks kriis kogu valdkonnas.

"On täiesti võimalik, et kümne aasta pärast on see surnud teema. Kui võrrelda mõjuvate asitõendite hulka lihtsalt oletustega, tuleb tõenäosusi hinnates tõdeda, et "seal polegi midagi". Iga UFO-uurija võib kinnitada, et 98 protsenti märgatud juhtumitest on väga lihtsalt seletatavad," ütles organisatsiooni juht Dave Wood.

ASSAPi andmetel on tundmatute lendavate objektide väidetavate märkamiste arv võrreldes 1988. aastaga vähenenud 96 protsenti. Woodi sõnul on UFO-uurijate tegevus viimasel ajal keskendunud mitte uute, vaid aastakümnete taguste tuntud juhtumite nagu Roswelli analüüsimisele.

"Kui minna mõnele UFO-konverentsile, räägitakse seal peamiselt vanadest juhtumitest. Suurem osa UFO-uurimisest kaldub konspiratsiooniteooriasse, millest pole erilist kasu," ütles Wood.