Nendele, kes ootavad uut võimalust tasuta mänge või filme alla laadida, oleks see ilmselt rõõmuuudis. Nendele, kes tahavad küberpiraatlusele lõppu teha ja autoritele õigustatud tasusid kätte anda, on Kim Dotcom (alias Kim Schmitz, sünnilt sakslane, kuid tal oli taskus ka Soome pass) olnud aga isikuks, kes tuleks internetist ära saada. Ja koduarest Uus-Meremaal selgelt pole piisav.

Juunis teatas ta, et paneb suletud Megauploadi asemel käima uus saidi Megabox. Siiani pole seda näha. Nüüd lubab ta jaanuaris käima panna saidi nimega Mega. Täpsemini 20. jaanuaril, kui saab täis aasta tema vahistamisest, teatab BBC.

Kuid märtsis peaks olema selge, kas Uus-Meremaa selle maailmakuulsa küberpiraadi ameeriklastele välja annab. Praeguseni on konkureerivad torrenti- ja failijagamise saidid PirateBay ja Rapidshare samuti tugeva surve all. USA samasugused leheküljed on peaaegu kõik tasuliseks tehtud.

Megaupload oli tõeline suurtegija kübermaastikul, kuni ta tänavu jaanuaris USA võimude nõudel kinni pandi. 180 miljonit registreeritud kasutajat, hetkeks isegi külastatavuselt 13. lehekülg internetis, kus inimestel oli võimalik tasuta või siis paremat teenistust ka tasu eest saades piraatkaupa, ennekõike filme, mänge, programme, alla laadida.

Megauploadi sulgemine paljastas küll ka selle, et selle omanikuna oli Kim Dotcom kokku ajanud 175 miljoni dollarilise varanduse.