Uus operatsioonisüsteem muutub korraga kättesaadavaks 140 riigis ja 37 keeles.

Eestis jõuab koheselt müügile ka 30 eri Windows 8 seadet - tootjatelt nagu Acer, Asus, Dell, HP, Ordi, Packard Bell ja Samsung. Otsige neid Ordi, EMT, Euronicsi, Flexi, Klicki, Elioni ja OnOffi müügipunktidest.

Win8 märgatavad uuendused on kasutajaliides ja digitarkvara, mida saab rakenduste kujul alla laadida Windows Store'i e-poest.

"Tallinna Polütehnikumis on Windows 8 nüüdseks kasutusel olnud ligi kolm kuud. Kasutajad on vajanud minimaalset juhendamist ja tagasiside on väga positiivne, takistusi meil ette pole tulnud," rääkis Win8-le üleminekust Tallinna Polütehnikumi infotehnoloogiajuht Heiki Tähis.

"IT-meeskonna töö on samuti varasemast lihtsam - meil on üle saja õpetaja ja tuhande õpilase ning kõigi kasutajate arvutid suudame ära hallata kahe inimesega," lisas Tähis.

Tarkvara

Sisseehitatud rakendused võimaldavad kuvada palju infot reaalajas otse kasutaja töölauale:

* Inimesed - koondab ühte kohta uudised kontaktide kohta Microsofti (Hotmaili, SkyDrive'i või Windows Phone'i) kontolt, LinkedInist, Twitterist, Facebookist, Google'ist ja Outlookist ning võimaldab nendega sealsamas ka suhelda.

* Kalender - Microsofti konto, Outlooki ja Google'i kalendreid ühendav rakendus.

* Meil - Hotmaili, Outlooki, Gmaili, Yahoo ja teiste meiliteenustega ühilduv meilirakendus.

· Ilm - kuvab töölaual reaalajas kohalikku ilmainfot.

Kodumaistest rakendustest on Windows Store'is kättesaadav kogu Eesti piires reiside koostamist võimaldav Ühistransport. Pood on avatud ka Eesti arendajatele tasuliste ja tasuta rakenduste üles laadimiseks, tudengite loodud rakendused avaldatakse poes tasuta.

Operatsioonisüsteemiga on kaasas pilvepõhine majutusteenus SkyDrive ja puuteekraane silmas pidades välja arendatud Internet Explorer 10 brauser.

Win8 Enterprise pakub mitmeid uudseid võimalusi kaugtööks, sealhulgas Windows To Go lahendust, millega on võimalik kogu operatsioonisüsteem laadida mälupulgale ja kasutada seda mitmetes seadmetes.

Täiustatud on ka ettevõtetele mõeldud BitLockeri, AppLockeri, DirectAccessi ja BranchCache'i andmekaitse funktsioone.

Win8 variandid

Opsüsteem on saadaval kahes versioonis: tavaline ja Pro. ARM-põhistes tahvelarvutites on muidugi kasutusel erivariant RT.

Windows 7, XP ja Vista kasutajad saavad osta Windows 8 karbitootena 59,99 euro eest või sooritada veebipõhise uuenduse 29,99 euro eest.

Kes ostab Windows 7 vahemikus 2.06.2012-31.01.2013, saab soodustusprogrammi Windows Upgrade Offer kaudu Win8 Pro alla laadida 14,99 euro eest.

Lisainformatsiooni programmi Windows Upgrade Offer kohta saab vastavalt saidilt.

Foto: ekraanitõmmis