Canon annab teada, et on valmistamas tarkvarauuendust oma täiskaadersensoriga peegelkaamerale EOS 5D Mark III, kirjutab Photopointi ajaveeb.

2013. aasta aprilliks lubatav uuendus teeb võimalikuks keskmise risttüüpi teravustamispunkti kasutamise kuni ava f/8 korral (praegu kuni f/5.6). See on eriti meeltmööda fotograafidele, kes pildistavad teleobjektiivide ja -konverteritega.

Teine ja ehk veelgi laiemalt olulisem edasiarendus toimub video salvestamises. Nimelt peaks tarkvarauuendusega tulema võimekus salvestada HDMI väljundi kaudu välisele seadmele (nagu näiteks Atmos Ninja 2) pakkimata 4:2:2 värvieraldusega videopilti.

Samal ajal saab filmitavat vaadata väliselt monitorilt ning salvestada video juurde timecode-andmefaili.

Sellist funktsionaalsust ootasid entusiastid ja profid tegelikult juba 5D Mark III kaamera välja tulles. Seega siin rõõmustamiseks väga põhjust ei ole, kuna ülalkirjeldatud funktsionaalsust tuleb ju veel pool aastat oodata.

Kõlakad internetis räägivad, et Canoni niivõrd enneaegne uuenduse välja kuulutamine võib olla tingitud vabavaralise Magic Lanterni häki uuest versioonist, mis paari päeva eest muude uuenduste seas ka pakkimata HDMI videovoo salvestamisvõimaluse välja kuulutas.