Seda kuidas need inimkonna eellased alasti välja nägid, võib vaadata
klõpsates.

Lucy on ilmselt kogu planeedi uhkus. Tugeva karvkattega Lucy on 3,2 miljonit aastat tagasi maamunal kõndinud australopithecus afarensiste vanimaid säilinud esindajaid, keda kohati on peetud ka inimkonna esiemaks.

Tegelikult pole ikka veel päris selge, kas homo sapiens ikkagi põlvneb tema liigikaaslastest. 1974. aastal Etioopiast leitud luustiku põhjal võib nüüd, 21. sajandi tehnika abil teda ka elusuuruses näidata. Lucy jalajäljest järeldus, et ta käis kahel jalal nagu inimesedki, Vaevalt meetripikkuse hominiidi, kes elas ilmselt 25-aastaseks, aju oli suuruselt küll vaid kolmandik tänapäeva inimese omast.  Aga Lucy on sama oluline lüli meie minevikust, kui piiblis esinev Eeva.

Tema kõrvale asetatud Homo erectus oli inimeste eellane, kelle liigikaaslased kolisid juba Aafrika mandrilt kaugemalegi. See toimus ligemale 1,8 miljonit aastat tagasi. ja liik levis Hiinani välja. Rekonstrueeritud kujul on küll karvkate juba oluliselt hõredam kui Lucyl, aga ka sellel tegelasel on nimi - Nariokotome poiss, luustikuna leitud Keeniast, nüüd aga rekonstrueeritud.

Kolmas rekonstrueeritu: neandertaallane, ehk homo neandertaliensis elas ajal, kui meie liik, ehk homo sapiens välja kujunes ja paraku jäi ta järgnenud olelusvõitluses meie liigile alla. Ega ta inimesest väga palju ei erinenudki. Rekonstueerimiseks kasutati Prantsusmaalt ühest koopast 1909. aastal leitud 70 000 aastat vana luustikku.