Han Hani ja tema edulugu on viimasel ajal üsna regulaarselt kajastanud ka lääne väljaanded, Forte käsitluse alus on artikkel saidil The Daily Beast.

Han Han näeb end pigem kirjaniku kui ajaveebi pidajana; ta on ses vallas edu saavutanud isiku kohta üsna noor, "kõigest" 30aastane.

"Ma ei tahtnud just tingimata bloogi pidada - tundsin, et menukirjanik ei tohiks oma materjali anda lugejatele tasuta. Aga inimestes tekivad lootused - nii et ma alustasin blogimist," kommenteerib Han Han.

Ta jättis kooli 17aastaselt pooleli, väljastas riiklikku haridussüsteemi käsitleva esikromaani "Kolmekordne värav" (millest sai hitt) ja on nüüd juba viie romaani lugupeetud autor.

Tema kibevaimukad, peamiselt ühiskonna- ja poliitikateemalised postitused on kogunud üsna regulaarselt vähemalt miljon lugejat.

Osad neist jõudsid verivärskelt raamatukaante vahele kõvakaanelises kogumikus "This Generation: Dispatches From China's Most Popular Literary Star (and Race Car Driver)", millest sai tema esimene inglise keelde tõlgitud üllitis.

Selle esikaanelt pärineb muuseas ka Han Hani näopilt, mis meie artiklit illustreerib.

Mees on kirjutaja kohta veidralt (või haruldaselt) mitmekülgne - ta on tuntud ka näiteks ralliautosõitja, laulja, kirjandusajakirja looja ning netipõhise raamatupoe asutajana. Ajakirja esimene number jäi, tõsi küll, ka viimaseks.

Tsensuuri- ja laimamishimulises Hiinas peab blogija tugev olema. "Meil pole väitlemise traditsioone. Inimesed arvavad, et kui mõtled teisiti, peaks üritama sind hävitada."

Valitsusmeelsed süüdistavad teda mitmes surmapatus (mitmenaisepidamine, plagiaat, valetatakse isegi tema pikkuse kohta!). Samas teenis ta ära ka paljude vabameelsemate põlguse, kui pakkus välja, et demokraatia ei aita veel Hiina probleeme lahendada.

Han Han kommenteerib nii: "Tegelikult olen murelik, kas tavainimesed ikka hoolivad piisavalt teiste õigustest, et riigis tõeline demokraatia püsti panna.

Mulle tähendab demokraatia tihti kompromissile minekut. Meie inimesed vajaksid rohkem suuremeelsust, kõiki hõlmavat lähenemist!"