„Mõtlesin, et ma ei luba sel end alistada, vaid hoopis end määratleda,“ rääkis Bailey Arizona telejaamale 3TV, kommenteerides vigastust, mille tõttu ta pärast 2011. aasta septembris toimunud liiklusõnnetust pidi kuu aega intensiivravi osakonnas veetma, vahendab Discovery News.

Pärast kuut kirurgilist operatsiooni ja põhjalikku füsioteraapiat suudab Bailey jälle kõndida ja kõnelda.

Seesmine dekapitatsioon e atlanto-oksipitaalne dislokatsioon ilmneb, kui kolju irdub peatrauma tõttu seljakeelikust nii, et kael jääb väliselt terveks. 2006. aastal Kanada kiirabi-meditsiiniajakirjas Canadian Journal of Emergency Medicine ilmunud uurimuse kohaselt võib osaliselt või täielikult selgroost eraldumisest johtuv tasakaalutusetunne jätkuvalt teadvusel inimesel tekitada tunde, et tal kukub pea küljest.

Peatraumadega, mis võivad seesmist dekapitatsiooni tingida, kaasnevad reeglina rängad neuroloogilised kahjustused või selgroo murdumine, mis enamasti põhjustab halvatust või surma.

Bailey pääses mõlemast süngest saatusest, kuid nendib, et ei mäleta mitte midagi poolteise kuu pikkusest perioodist algusega paar päeva enne avariid.

Ehkki tavatu trauma ohvri peaaegu täielik paranemine on väga haruldane, on seda varem siiski juhtunud.