Eelnevalt oli muidugi teada, et iPhone 5 muutub Eestis kättesaadavaks 28. septembrist (tänasest).

Küll aga lisasid EMT esindajad, et esimene partii on piiratud suuruses ja saadaval nende e-poes kell 00:01 ning kahes esinduses üheaegselt kell 9:00 (Solaris - Tallinn ja EMT esindus - Tartu Kaubamaja).

Tehnikasaidi Kahvel.ee autorid otsustasid täna hommikul Solarises kohal olla, et ennustada rahva reaktsiooni kaudu iPhone 5 "tulisust" Eestis.

Hetkel vist veel täienevat reportaaži saab imetleda Kahvel.ee saidil, toome välja olulisemad senised tähelepanekud:

* Kuigi EMT ei olnud avalikustanud täpset hinnainfot veel enne südaööd, leidis hommikul Solarise poe eest ca 40 inimest, kes soovisid uut telefoni soetada.

* [kell 9:30] Mingist tunglemisest siin juttu ei saa olla. Inimesed on võtnud viisakalt omale järjekorranumbrid ning ootavad oma korda. Õnneks on tööhoos kõik neli klienditeenindajat ning ühe inimese peale kulub ca 5 minutit.

* [kell 9:31] Tutvumiseks on keti otsa riputatud üks valge telefon. Kes musta tahab, see võib Viru Keskuses asuvat Valge Klaari poodi külastada.

* [kell 9:32] Meile teadaolevalt on Tallinnas müügiks umbes 50 musta ja 50 valget telefoni. Teadupärast on kõik mudelid 16 GB-sed.

* [kell 9:33] Mingisugune jutt "mõni päev varem müüdud" telefonidest on mõistagi väljamõeldis. Saadetis oli tänase hommikuni kiivalt varjatud ja suletud uste taga. Täpsustus: Internetis liikusid kõlakad nagu müünuks EMT iPhone'isid juba enne tänast leti alt.

* [kell 10:00] Ühtlasi selgus täna, et EMT netipaketi puhul on kuumakse 35 eurot ning telefoni saab kätte 0 euroga.

Kes teab, palume kommentaarides lisada mingi ülevaate iPhone 5 debüüdist Tartus!

Kohe välja ostes maksab 16 GB mudel 679 eurot, 32 GB mudel 789 eurot ja 64 GB mudel 899 eurot.

Ka pakutakse eri "pakette". Nii näiteks saab lisada olemasolevale lepingule "netipaketi" või siis hankida telefon koos MinuEMT paketiga — mõlemal juhul on seadme sissemakse 0 eurot.