Organisatsiooni koduleheküljel avaldatud ettekanne puudutab 2011. ja 2012. aastat. Mõlema aasta peale luges Freedom House kokku 52 kasutajate õiguste rikkumist või internetile ligipääsu piiramist.

Raporti autorite hinnangul on internet kõige tsensuurivabam infoallikas Venemaal, kuid nad märkisid, et alates jaanuarist 2011 on võimud hakanud erinevate mooduste abil piirama kodanike juurdepääsu sellele. Konstanteeritakse ka, et alates maikuust 2012 on mitmed silmapaistvad blogipidajad langenud vahistamiste ohvriks ja puutunud kokku kahtlase väärtusega kriminaalsüüdistustega.

Freedom House'i netivabaduse pingereas oleva 47 riigi seas asetati Venemaa 30. kohale. Veidi kõrgema koha said Aafrika väikeriik Rwanda, Aserbaidžaan, Venezuela, Türgi ja Tuneesia. Kõige piiratumad riigid on rapordi hinnangul Iraani Islamivabariik, Kuuba, Hiina Rahvavabariik, Süüria Araabia Vabariik ja Usbekistan.

Kõige suurema netivabadusega riikideks peab organisatsioon aga Eestit, Ameerika Ühendriike, Saksa Liitvabariiki, Austraaliat ja Ungarit.

Freedom House liigitas meie idanaabri juba kevadel 2011 riikide hulka, kus juurdepääs internetile võidakse lähiajal piirata.