Rohelise Mandri järel algas iPhone 5 müük Jaapanis, Singapuris, Hongkongis, Prantsusmaal, Saksamaal, Suurbritannias, Kanadas ja Ameerika Ühendriikides. Nädala pärast, 28. septembril tuleb uus telefon müügile veel 22 riigis. Väidetavalt ka Eestis.

Apple'i teatel ületas uue telefoni eeltellimuste arv kahte miljonit, mis on kaks korda suurem kui analoogsed näitajad aasta tagasi müügile tulnud iPhone 4S puhul.

Mõnede analüütikute arvates suudab Apple müüa septembrikuu lõpuks maha kuni 10 miljonit uut iPhone'i, märgib uudisagentuur Reuters.

Uut nutifoni iPhone 5 esitleti 12. septembril USAs San Franciscos toimunud presentatsioonil. Uus mudel erineb oma eelkäijast suurema, neljatollise ekraaniga, LTE-võrkude toega ja monoliitse metallkorpuse poolt.

Veel enne käesoleva aasta lõppu algab telefoni müük 100 riigis üle maailma.

Tänast "õunafännide" rõõmupidu ei suutnud varjutada ka Prantsusmaa Apple Store'ide personali streigid ja demonstratsioonid. Töötajad pole rahul oma töötingimustega. Muu hulgas nõutakse kauplustesse joogiautomaate, lõunasöögi vautšereid ja 13. kuupalka, nagu teistes Prantsuse ettevõtetes kombeks.

Prantsuse Apple Store'i streik