The Telegraph kirjutab, et kui naised on altimad kasutama kõikvõimalikke abivahendeid ja allikaid eesmärgini jõudmiseks, siis mehed püsivad pigem oma "originaalplaani" juures - olgu siis kaart või antud juhised. Isegi, kui need ilmselgelt on juhtimas eksiteele.

Seistes silmitsi faktiga, et nende süsteem ei tööta, lähevad mehed endast välja ja lisavad reaalsuse vältimiseks pigem gaasi, ütlevad eksperdid.

"Loomuliku navigatsiooni" uurija ja ekspert Tristan Gooley rääkis, et märkas meeste ja naiste erinevusi testides, kus paluti vihjete nagu päikese, kuu ja tähede asukoha järgi orienteeruda. Nähes pilti majast madala päikese kohal oli meestel suuremaid raskusi tuvastamisega, kas tegu on tõusva või loojuva päikesega. Naised seevastu said sagedamini aru, et tegu peab oleva loojuva päikesega, sest majas põlevad tuled.

"Mehed kippusid jääma juhtnööride külge, mida olin neile andnud. Naisi need aga niiväga ei huvitanud, vaid nad asusid arutlema, et hommikul vara ei pane keegi tulesid põlema. Arvan, et naistel on vähem usku süsteemidesse."

Autorooli ülekantuna tähendab see tema arvates, et mehed keelduvad isegi eksides teed küsimast, kuna nende paikapandud süsteem ei tööta ning nad ei soovi seda ka tunnistada.