Tõmba roog rindu - "aururestoranis" maitsvad gaasid otse kopsu
Taolise moodsa köögialkeemia teeb võimalikuks Prantsuse teadlase ja Harvardi ülikooli professori David Edwardsi aparaat nimetusega Le Whaf, mis kujutab endast suurt klaaskarahvini, mille põhja all paikneb ultraheligeneraator, vahendab DVICE.
Kui karahvini valada vedelik, näiteks puljong, panevad ultrahelilained selle nii kiiresti ja jõuliselt vibreerima, et vedelik muutub gaasiks. Just seda gaasi peavadki söögikoha kliendid kõrre kaudu kopsu imema.
Nende sõnul, kes elamust proovinud on, võimaldab see tajuda toidu maitset toiduga tegelikult kokku puutumata.
Kokk Norman Aitken, kes pakub uudset gastronoomilist kogemust oma Ottawa restoranis, rääkis uudiskanalile CBC: "See toimib samal eeldusel nagu nuusutamine veini degusteerimise käigus. Sisuliselt katab tarvitaja auru sisse hingates ninaõõne ja suulae toidumaitsega."
Aitkeni köök pakub Le Whafi klientidele tasuta maiuspalaks traditsiooniliste tahkete ja vedelate roogade kõrvale.
Väidetavalt on seadeldis populaarne ka Euroopas, kus mõned kliendid väidavad, et suu täitmine maitsega aitab leevendada näljatunnet ja kokkuvõttes süüa vähem.
Jälgi Forte uudiseid ka Twitteris!