Uus Smart TV lahendus tuleb kõige esimesena turule Eestis, plaanide kohaselt valmib see 2012. aasta lõpuks ning seejärel lansseeritakse see TeliaSonera grupi ettevõtete poolt Rootsis ja Soomes.

Ühiselt välja töötatud uue lahenduse kasutamine on väga lihtsaks tehtud – kui Smart TV internetti ühendada, tunneb see koheselt ära televisiooni teenusepakkuja võrgu, automaatselt avaneb kasutajakeskkond ning teenused on kasutamiseks valmis. Täiendavaid seadistusi pole vaja teha ning ühtegi lisaseadmeid – digiboksi, pulti või kaableid - pole samuti tarvis.

"Mul on siiralt hea meel, et Elioni kliendid on maailmas esimesed, kes sellest uuendusest peagi osa saavad. Ja ma usun, et Eesti inimestel on põhjust oodata meie ja Samsungi koostööst veel teisigi sedalaadi uuenduslikke teenuseid. Kuna koostöö on sujuvalt käima läinud ja me oleme väga kiiresti demotava lahenduseni jõudnud, näeme nii meie kui ka Samsung siin mitmeid koostöövõimalusi ka teistes valdkondades," rääkis Elioni tehnoloogiaüksuse juht Kalev Reiljan.

"Ka meie arendustiimile on see väga väärtuslik kogemus – teha koostööd ikkagi maailma ühe juhtiva tehnoloogia ettevõttega. Selle töö käigus oleme ka ise aru saanud, et väikeses Eestis on võimalik teha suuri asju küll - selliseid, mis võivad kogu maailmas paljude inimeste igapäevaelu lihtsamaks ja mugavamaks teha," lisas Reiljan.

”Uus lahendus, mis ühendab digiboksivaba IPTV-teenuse ja mitmed teised Smart TV-sse integreeritud teenused, võimaldab Samsungil hoida oma tegevusvaldkonnas kindlalt innovaatori positsiooni. Head ideed vajavad kasvamiseks viljakat pinnast ja Eestis on see olemas. Eesti kõrgelt arenenud tehnoloogiline infrastruktuur ning teadmised aitasid meie ideedel realiseeruda,” sõnas Samsungi Baltikumi juht Joseph Jeongwoo Kim.

”Uus lahendus annab Elionile ja Samsungile võimaluse tutvustada maailmale täiesti uut äriideed ja pakkuda inimestele uudset teleri vaatamise kogemust. Eesti on esimene turg maailmas, kus tarbijad kogevad sellist uuenduslikku võimalust teleri vaatamisel ja kasutamisel. Kuna uue lahendusega pole enam vaja kasutada välist digiboksi, muutub nii teleri vaatamise kogemus kui ka kodu väljanägemine paremaks ning Samsungi Smart TV elegantne disain lisab kodule veelgi lihtsat ja minimalistlikku ilmet,“ lisas Kim.

Maailmas ainulaadset lahendust esitletakse esmakordselt Euroopa suurimal koduelektroonika messil IFA, Berliinis 31. augustist 5. septembrini. Mess toimub Messe Berlin hoones, Samsungi boks asub hallis 20/101. Messi info