Lendu vaatlevate teadlaste kinnitusel elas kulgur läbi viis päikesetormi, sellest hoolimata töötasid mõõteriistad laitmatult. Kiirgusmõõtjate põhitööaeg hakkas pihta Marsi pinnal, kuid NASA otsustas aparatuuri sisse lülitada ka kosmoselennu ajaks, vahendab Novaator.

Kiirguse mõju kosmosesõidukitele on väga raske simuleerida ja igasugused andmed on väga väärtuslikud. Curiosity kiirgusandureid jälginud füüsiku Don Hassleri sõnul pidasid kosmoselaeva seinad kiirgusele hästi vastu ning kütusepaagid pakkusid lisakaitset.

Teadlane plaanib andmeid põhjalikult analüüsida ja need peatselt avaldada. Uuring aitab inseneridel luua võimalikult turvalisi kosmoselaevu.

Kiirgusmõõdikud lülitati välja 13. juulil, et hakata valmistuma Marsile saabumiseks. Gale´i kraatris maandumise järel pannakse ka kiirgust mõõtev aparatuur jälle tööle. Siis hakkab Curiosity koguma andmeid Marsi pinna kohta.

NASA seni kõige kõrgtehnoloogilisem kulgur Curiosity maandus Marsil täna kell 8.41 ja saatis Twitteri sõnumi: "Ma olen turvaliselt Marsi pinnal. GALE'I KRAATER MA OLEN SINU SEES!!!"