Kümme aastat CNNi juhtinud Waltoni sõnul vajab telekanal kriisist välatulekuks uut liidrit. Walton jääb kanalisse 2012. aasta lõpuni. Tema tulevast ametikohta veel ei teatata, märgib Associated Press.

Maailmaturul on CNN käesoleval aastal omadega plussis, kuid USA siseturul jääb ta konkurentidele Fox Newsile ja MSNBC prime-time'il vaatajate arvude poolest alla. 2012. aasta aprill-mai olid kanali jaoks reitingute poolest viimase 20 aasta madalaimad. USA televaatajate üldarvust vaatas CNNi alla 35 protsendi auditooriumist.

Jim Walton tuli CNNi tööle 1981. aastal, vaid aasta peale kanali asutamist Robert Edward "Ted" Turneri poolt. Algselt levis kanal ingliskeelsena vaid Põhja-Ameerikas, kuid muutus aastatega üleilmseks. Viimastel aastatel on käima lükatud ka tütarkanalid teistes keeltes, näituseks hispaania ja türgi keeles.

CNN käivitas esimesena ööpäevaringse uudistekanali. USAs vaatab seda üle 100 miljoni inimese.

Just CNN oli see, mis näitas 1993. aastal Moskva valitsushoone ehk Valge maja ründamist. Samuti oli CNN esimene, mis teatas 9/11 terrorirünnakutest USAs. Seejärel näitasid neid kaadreid ka teiste riikide kanalid.