Ravimite puhul on külmutamine sageli oluline selleks, et neis säiliksid vastavad keemilised struktuurid, mille lagunemine muudaks preparaadi kas vähem tõhusaks või sootuks kasutuks. Kui aga isoleerida vastavad bioaktiivsed molekulid siidivalgust kilekestega, säilivad ravimid ka tavapärasest kõrgemal temperatuuril harilikust kauem, vahendab ERR Teadus.

Teadlaste andmeil moodustavad 80 protsenti vaktsiini hinnast selle säilituskulud. Külmas säilitamise tingimus muudab ravimid kehva elektriühendusega piirkondades raskesti kättesaadavaks. Peaaegu pooled maailmas toodetud vaktsiiniannustest lähevad raisku just nimelt mõne apsaka pärast, mis säilitustingimuste täitmisel juhtub.

Siidi abil loodud stabilisaatorite testimiseks panid teadlased vastavalt töödeldud leetrite, mumpsi ja punetiste vaktsiinid soovitusliku neljakraadise temperatuuri asemel 26- ja 45kraadisesse kuumusesse. Selgus, et vaktsiinid säilisid peaaegu suurepäraselt, kaotades vaid tühise osa oma kvaliteediomadustest.

Samal moel töödeldud antibiootikumid säilitasid ettenähtud omadused ka 60kraadises kuumuses. Seejuures ilmnes veel huvitava asjaoluna, et mõned preparaadid olid ka valguse suhtes vähem tundlikud.