Agence France-Presse'i andmetel on algse lepingu väärtuseks 213 miljonit dollarit, täishanke puhul kasvab see 570 miljonini. Esimene uus SSC (Shore-to-Shore Connector) tüüpi laev antakse sõjaväelastele üle 2017. aastaks.

Tulevikus peavad SSCd vahetama välja olemasolevad õhkpatjadel LCAC (Landing Craft Air Cushion) kaatrid, mida mereväel on pragu 91 tükki. Viimased võeti relvastusse 1982. aastal.

Defense Aerospace saab arendatav SSC olema 74-tonnise kandevõimega ja suudab arendada kiirust kuni 35 sõlme. Kaatri põhikasutajaks hakkab USA merejalavägi. Eeldatavaks teenistusajaks on 30 aastat. Teised projekti üksikasjad pole veel teada.

Olemasolevad LCAC maabumisalused on 26,4 meetri pikkused ja 14,3 meetri laiused. Tippkiiruseks on 40 sõlme ja suudavad võtta pardale kuni 75-tonnise lasti. Üks kaater suudab muu hulgas viia randa 24 võitlejat ja ühe põhilahingtanki (main battle tank).

LCAC relvastuseks on kaks 12,7-millimeetrist kuulipildujat. Lisaks on võimalik paigaldada veel kuueraualine raskekuulipilduja või 40-millimeetrine granaadiheitja.

SSC

LCAC