E-luger ei ole juba mõnda aega midagi erilist. Raamatupoed müüvad E-raamatuid ja ka lugereid, kusjuures, E-raamatud on tavalistest odavamad. Kõik õpikud võiks koondada E-lugeritesse. Sellel oleks mitu positiivset külge.

Esiteks, muutuksid ranitsad oluliselt kergemaks. Teiseks saaks raamatutesse teha märkmeid, mida praegu loogilistel põhjustel teha ei saa. Kolmandaks ei oleks kunagi muret, et raamatuid ei jätku, sest E-raamatu kopeerimine on tehniliselt väga lihtne (copy-paste), kui kirjastusega on kõik kooskõlastatud, ei teki mingeid muresid.

E-raamatu kujule võiks viia ka töövihikud, mida lapsevanemad peavad nagunii ostma. E-raamatuna oleks need odavamad ja kasutamine oleks paljude lugeritega samasugune, lihtsalt kirjutad lahtrisse. Tavalisi vihikuid muidugi sellega asendada ei saa, aga need ei kaalu ka midagi.

Kohustuslik kirjandus on alati probleeme tekitanud. Kooli raamatukogudes on raamatuid vähe, osta on kallis ja suurtes raamatukogudes on samuti raamatuid piiratud kogus. Sarnaselt õpikutega, ei oleks aga E-raamatute paljundamine probleem, kui seda seaduslikult teha. Eestis on juba praegu olemas ka E-raamatukogu.

Tallinna Reaalkool võttis hiljuti kasutusele iPadid. Ka nendes on E-lugerid olemas, aga iPadil on paar viga, seal on liiga palju ahvatlusi, mis võivad õppimist segama hakata ja loomulikult on ka hind määrav. Ühe iPadi hinna eest, saab vähemalt 1,5 E-lugerit. Kui riik hanke korras lugereid ostaks, langeks hind ilmselt oluliselt.

Lõpetuseks tahan öelda, et ma ei ole E-lugerite ega raamatute müügiga kuidagi seotud, ehk et mul ei ole oma huvid mängus. Minu mõte on proovida lahendada väga vana probleemi. Kui kellelgi on parem mõte, siis on see alati teretulnud.