Driftimise tehnika väljub igasugusest tavapärasest sõidustiilist – võtted külg ees kurvide läbimiseks on oluliselt erinevad tavapärasest ringrajasõidust või mõnest muust sõidutehnikast. Need nipid on omale selgeks teinud Kanal 2 uudisteankur Tanel Talve, kes on Kristjan Salmre juhendamisel harjutanud driftimist, et sel nädalavahetusel oma kiirelt omandatud oskused ka reaalses võistlussituatsioonis street-klassis proovile panna.

„Kõrvaltvaatajale tundub driftimine lihtsam, kui see tegelikult on. Ei ole nii, et igaüks, kes mõistab rooli keerata, on kohe hoobilt driftija. Selleks tuleb ikka harjutada,“ rääkis Talve päev enne võistluste algust. Kuigi ta on praeguseks harjutanud suhteliselt vähe, kokku ligikaudu seitse tundi, ei kavatse ta niisama rajal kulgeda, vaid on seadnud endale eesmärgiks võistlustel läbida rada ilma katkestamist nõudvate vigadeta ehk spinnita. Talve sõidab võistlustel Kristjan Salmre BMW-ga.

Eelmisel aastal oli üheks suurimaks üllatajaks alates teisest etapist võistlusega liitunud Taavi Toomara, kelle varasemad kogemused piirdusid ainult esiveoliste autodega, mis on driftimiseks sobimatud. Enne oma esimest driftivõistlust sai ta oma uue tagaveolise autoga ainult 4-5 tundi harjutada. Ometi oli Toomara nii kõva driftikäsi, et teenis kohe oma esimesel võistlusel sõidu eest kohtunikelt punkte ning mida etapp edasi, seda kõrgemale ta üldarvestuses tõusis. Praeguseks pro-klassis võistlev Toomara sõnul ei maksaks alahinnata ühtegi uut võistlejat, kes on jõudnud omale driftitunnetuse sisse harjutada, sest nagu me kogemused näitavad, võivad uued tulijad olla tõeliselt vaprad ja teotahtelised, et võivad vanade tegijate jaoks osutuda tõsisteks „jokkeriteks“. Nii sisenes näiteks ka Tõnis Kipper mullusele driftikarussellile – oma esimesel etapil napsas ta esikoha.

Drifti karikasarja kolmandale etapile on hetkel registreerinud üle 20 võistleja ning võistlejaid on lisandumas veelgi. Võistlejaid on nii Eestist kui Soomest. Lisaks juba kogemustega sõitjatele on mõõtu võtmas ka hulk uusi sõitjaid. Tänavu toimub drifti karikasari kolmandat aastat ning paistab eelnevatest silma uute võistlejate rohkusega.

Seni toimunud kahe etapi tulemusena on karikasarja punktitabelis seis pingeline ning õigustatult unistavad sarja üldvõidust märkimisväärselt paljud võistlejad – seni pole veel keegi suutnud omale piisavat punktiedu teiste ees saavutada, et võiks algavat etappi tavapärasest rahulikumalt võtta. Veel täna on kõigil sõitjatel võimalik harjutada mahamärgitud rajal Kiltsi lennuväljal, et olla homme valmis oma oskusi kohtunikele tõestama.

Ajakava:

Reede, 1. juuli

18.00-21.00 treeningud, sissepääs pealtvaatajatele avatud

Laupäev, 2. juuli

12.00 sissepääs pealtvaatajatele avatud, bike&ATV šõu (kahevõitlus)
12.45-13.00 VIP sõidud (publikumängude võitjatele)
13.00-13.20 paraad, võistlejate tutvustus
13.20-14.00 tandemsõitude treening
14.00-15.00 Street-klassi kvalifikatsioon
15.10-16.10 Pro-klass kvalifikatsioon
16.20-17.20 Street-klassi finaalid (eliminaator)
17.20-17.35 Pro-klassi võistlejate koosolek
17.40-19.00 Pro-klassi finaalid (eliminaator)

Jälgi
Forte autouudiseid