Terviseamet: välismaa kurki pese, koori ja auruta, kui seda tõesti süüa tahad
„Nakatunud võib olla vaid kurgi pind,“ kinnitas Kutsar. „Sissemusse jõuab bakter vaid siis, kui kurgis on mõni lõhe, läbi koore see sinna sisse ei tungi.“
Kõigil, kes Eestist Põhja-Saksamaale reisivad või on seal juba kohal, soovitatakse vältida kurkide, tomatite ja üleüldse igasuguste värskete roheliste salatite söömist.
Nimelt pole sakslased ka ise veel täna kindlad, kust see bakter konkreetselt pärineb ning kuhu võivad baketerist nakatunud köögiviljad jõuda ning olla juba välja jõudnud.
Esialgu on sakslastel laual tervelt kolm versiooni, kust kolibakter tulla võis: kas Hispaaniast, sattus kauba külge transpordi ajal suvalises kohas teekonna jooksul või saastusid köögiviljad hoopis Saksamaal?
Nii et kõige õigem näib olevat välismaiseid kurke eelkõige lihtsalt mõnda aega vältida.
Jälgi Forte uudiseid ka Twitteris!