Kaheliikmelised meeskonnad sõidavad hommikul vara kvalifikatsioonisõidud ja pealelõunal hakkavad meeskonnad eliminaatorsüsteemis omavahel võistlema. Nimekamatest sõitjatest võib ehk ära märkida: Raido Rüütel, Joel Tammeka, Hardi Mets, Margus Murakas, Jaan Mölder jne. Meestel on mille nimel võistelda, sest vanade aegade vaimus on ka auhinnad ehk võitjapaar saab kaks samal päeval vardas küpsetatud tervet siga.

Loomulikult toimub ka võistluste pidulik avamine, peale mida kuuleb LaitseRallyPargis esimest korda ehtsate kiirendusautode tuhandehobujõulisi möirgeid, kui need rallipargi ühtlase rehvisuitsu alla matavad.

Lisaks on kavas juba tavaks saanud rallisprint, mis toimub lõuna ajal. Osalema tuleb ka nii nimekas rallisõitja nagu Harri Rovanpera. Mees kasutab võistlussõidukiks BMW M3-e, millega muidu LaitseRallyPargis co-drive tehakse. Loomulikult on kohal ka Harri poeg ning isa südamesooviks oli pojaga koos stardis olla ehk kumb generatsioon selle sõidu võidab? Lisaks on registreerunud ka muud vägagi nimekad Soome, Eesti ja Venemaa sõitjad.

Enne grande finalet toimub LaitseRallyPargi rallikrossirajal ühisstardist demosõit ZAZ tüüpi sõidukitel. Kes ei mäletaks kunagi Kaius kuulsaks sõidetud poiste sarja, nüüd on nad jälle rajal ja sedakorda Laitses ja nagu kombeks saanud, siis ühisstardist. Ka seal võib juhtide poolel mõningaid meeldivaid üllatusi tulla, kuid seda näeb täpsemalt juba kohapeal.

Viimane sõit on aga kõikide võitjate vahel bagidega ühisstardist, kus ragistamist saab olema omajagu, sest võitjat ootab finišis 1000 euro suurune auhind.

Kohal on ka kaskadöör Crazy Mike Soomest, kes päevasel ajal teeb "kerge vahepala" ning õhtu lõpuks hüppab autoga läbi plahvatava karavani.

Et kogu üritus on kerges nostalgilises meeleolus, siis on Eesti Autospordiliidu ja Eesti Mootorrattaspordiföderatsiooni 90. juubeli puhul ka näitus, kus eksponeeritakse meie auto- ja motospordiajaloo kõige tähtsamaid sõidukeid, ning meenutusi on ka Lätist ning Leedust.

Külastajatele avatakse väravad kell 12.00 ja pileti hind on igati mõistlik 10 eurot ning allameetrimehed saavad sisse tasuta.

Lisainfot saad SIIT.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!