Uus ning äsja prestiižikale disainiauhinnale James Dyson Award esitatud kiiver Proteus on päästeingliks just neile, kellele meeldib mootorrattaga sõita, ent kes ei taha end absoluutselt igas eluolukorras ümmarguse kiivrigloobuse käevangus saata lasta. Proteuse autor on 25-aastane austraallanna Jessica Dunn, kes veetis viis kuud Indoneesias vahetusüliõpilasena, kus liikles tsikliga ning oli seetõttu sunnitud kõikjal ning alati tobedalt oma kiivrit kallistama.

Vaid 150 päeva pärast Indoneesiast naastmist oli Proteus valmis. Nagu juuresolevatelt piltidelt näha, on seda geniaalset kiivrit võimalik nutikal kombel kokku voltida, mistõttu ei röövi see enam ruumi ning selle saab tavalisse seljakotti toppida või kasvõi tsikli enese sisse ära peita. Rääkimata ilmmugavast võimalusest taoline koorik igasuguste komplikatsioonideta otse reisikohvrisse pakkida.

Proteus vastab kõigile Austraalias kehtivatele toote- ja turvanormidele. Selle keskseks materjaliks on vahtpolüstüreen, kiivri välispind on valmistatud polükarbonaadist. Sisemine, pead toatav spetsiaalne materjal on tavaolekus väga pehme, ent muutub avarii tugeva löögi järgselt jäigaks ning fikseerib mootorratturi pea kindlasse ning turvalisse asendisse.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!