Kõige mõnusa seas on võimalik valida 1300-watist Bang & Olufseni helisüsteemi, MMI navigatsiooni jpm, mille eest Audi ka raha küsida oskab. Praktiline 565-1680-liitrine pakiruum on autol aga igal juhul olemas. Ning mis eriti mõnus: auto luuk avaneb kui auto pulti taskus kandev isik Avanti tagabamperi all jalaga vibutab! Siis taipab auto, et inimesel on käes kompsudest kinni ning lükkab luugi vastutulelikult iseseisvalt pärani.

Alguses on valikus viis erinevat mootorit: vabalthingav 2,8-liitrine FSI V6, mil 204 hj ning 3.0 TFSI V6, mil 300 turbolaetud hobujõudu bensiiniagregaatide sõpradele; ning 177 hj 2.0 TDI, 204 hj 3.0 TDI ja sama diiselmootor 245-hobujõulisena. Vastavalt valikule on käigukastiks 6-käiguline manuaal või 7-astmeline S tronic automaatkast. Või CVT multitronic või koguni 8-käiguline tiptronic... Kõik autod on esivelosed, nelivedo on lisavarustuses.

Vaata videoist, kuidas uue dekaadi A6 Avant muljet avaldab!

Milline on Audi A6 ise, millest Avant valmistatud, vaata sellest klipist, kus A6 viimasel päeval Eesti suursaartele jääteid pidi sõlme peale kerib!

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!