Peep Pajumäe, Stokkeri turundusjuht: „Seekordsetel meistrivõistlustel valisime finaali pääsejaid eeskätt töö kvaliteedist lähtuvalt. Vaadates töid võib öelda, et noored meistrimehed on tasemel ja varasemate aastate kvantiteet on asendunud kvaliteediga. Meile on toodud ka paar väga teravmeelset lahendust, mis annavad tunnistust tegijate insenerioskustest ja huumorist. Aprillis Tartu Maamessil peetavas finaalis katsuvad jõudu 40 veotraktorit.“

Stokkeri Meistrivõistluste eelvoorud peeti tööriistakeskustes üle Eesti. Eelvoorus hinnati töö kvaliteeti ja leidlikkust, kiiruse peale ei sõidetud.
Finaal toimub 16. aprillil algusega kell 12.00 Tartus Maamessil. Finaalis hindab žürii töö kvaliteeti, leidlikkust ja kiirust 10 meetrisel liivarajal. Parimatele võistlejatele ja õpetajatele paneb Stokker välja praktilised auhinnad - tööriistad. Kolm kooli, kust kõige rohkem osalejaid finaali pääseb, saavad valida arvestatava summa eest töö- ja tehnoloogiaõpetuse klassi sisustust.

Veotraktori mootori toitepinge on 6V, mis saadakse 4 AA-tüüpi patareilt. Traktori maksimaalne pikkus on 30 cm. Traktori taga on kinnituskonks, mis peab võimaldama ühendada traktoriga järeleveetavat raskust. Konks on varustatud raskuse kinnitamiseks 5 mm aasaga. Kuni 200 g raskuse annab finaalvõistlustel Stokker.

Eelmistele, 2009. aasta Stokkeri Meistrivõistlustele laekus meistrivõistlustele üle 1100 auto. Klassis „Kiire auto“ võistlesid aja peale sõitvad elektrimootoriga mudelid, klassis „Unistuste auto“ said õpilased esitada oma visiooni
2008. aastal peeti meistrivõistlused nime „Ehita paat!“ all ja veesõidukeid tehti ligi 700. Valmistati elektrimootoriga veealuse või veepealse kruviga veesõidukeid. Eraldi klass oli koopiapaadid, olemasolevate laevade või paatide ilma mootorita mudelid.
2007. aastal oli meistrivõistluste teema „Ehita auto!“, siis ehitati kiiruse peale otse sõitvaid ja raadio teel juhitavaid automudeleid. Töid laekus üle 200.
2006. aastal tegid õpilased deviisi „Ehita parem lohe!“ all ligi 100 tuulelohet.

Stokker on Eesti ja Balti riikide suurim tööriistakeskuste kett, kuhu kuulub üle 20 tööriistakeskuse

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!