Formula Student on peamiselt masinaehituse ja autotehnika tudengitele suunatud tootearendusvõistlus. Võistluse idee on pärit Ameerika Ühendriikidest, kus ülikoolide meeskonnad Formula SAE egiidi all üksteisest juba pea kolm aastakümmet mõõtu on võtnud. Viimase aastakümne jooksul on Formula Student/SAE kogunud aina enam populaarsust ning levinud üle kogu maailma. Euroopas võisteldakse alates 1998. aastast, lisaks on Formula Student jõudnud ka Jaapanisse, Austraaliasse ning Brasiiliasse.

Tootearendusvõistlus Formula Student kujutab endast väikese üheistmelise vormelauto projekteerimist, ehitamist ja hiljem auto tutvustamist, sellega erinevate katsete läbimist ning võidusõitmist ringrajal. Projektis osalemine annab tudengile reaalse kogemuse auto projekteerimises ja valmistamises ning tutvustab noorele insenerile autotööstuse majanduslikku poolt.

Meelis Unt lähtus oma sketšides vormi joonistamisel agressiivsuse rõhutamisest. „Lootes sellega konkurente pinevas võistlusõhkkonnas nõrgestada,“ teatas disainer rõõmsalt.

Mihkel Mäll: „Minu vormelite inspiratsioon tuli eelkõige olemasolevast autost, aga ka F1 autodelt ja veidi ka sõjalennukitelt. Absoluutse autofännina arvan, et vormel peaks olema võimalikult voolujooneline ning samas nägema välja väga kiire. Minu töö üheks põhijooneks jäi vormeli nina ja külje-scoop’i omavahelise sujuva ülemineku rõhutatud, mis annab tervele vormelile eluvajalikku dünaamikat.“

Ragnar Plinker meenutab, et temal tuli inspiratsioon samuti peamiselt sellest eelmisest vormeli mudelist, mis kõikjal edukalt vastu võeti ning pälvis koguni Eesti disainikonkursil uhke preemia. „Soovisin lihtsalt enda versioone kuidagi dünaamilisemaks ajada, eriti seda külje profiili madaldada ja pikendada,“ selgitab Plinker oma töö motiive.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!