Idee ANTS reaalse projektina välja arendada tuli Valtral soovist oma 60. sünnipäeva meeldejäävalt ning erakordselt tähistada. ANTS on tegelikult mõistagi initsiaalidest koostatud mudelinimi, ent viide inglise keelsele sõnale ants ehk sipelgad pole sugugi juhuslik. Sipelgad on töökad ja sotsiaalsed olendid, ühendades raskustest üle saamiseks igal ajal ja igas kohas sujuvalt jõud. Nii koosneb ka tulevikutraktorite seeria ANTS 200 kW elektrimootoriga töösipelgas-traktoritest ning 100 kW võimsusega nö. soldat-trakatsist, mille tegevust juhitakse ja programmeeritakse inimese poolt, kes võimsama ANTSU klaasist peakolus ehk kabiinis põllu- või metsavägesid digitaalselt ning keskkonnasõbralikult dirigeerib.

Kui töösipelgas ja soldat omavahel kolmeteljeliseks masinaks ühendatakse, sünnib 400 kW arendav kuninganna-traktor, millele juba ükski koorem raskeks ei jää. ANTSude rattad pööravad täpselt nii nagu tarvis (kas vaid esimesed või ka tagumised), vedrustuse hoovad hoiavad traktoreid tasakaalus ka järsul kaldel ning kui pinnas liiga pehmeks ja õrnaks kisub, saab rataste laiust hetkega kahekordistada. Vaata galeriist, kuidas need ulmetegelased toimetavad! Kas me pole sellisteks tegelikult juba täna valmis?

Vaata videos, kuida tulevikutraktorid paaritudes kolmeteljelisi võimsaid masinaid moodustavad, end ükskõik, millisel pinnal ja kaldel koduselt tunnevad ning lõpmatuseni kohanevad on!

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!