Raamatute, ajakirjade, DVD’de, mänguautode, Stigikujukeste jms turustamise eest saab nii Clarkson kui temaga ühisettevõtet Bedder 6 pidav Top Geari saate produtsent ja Jezza ülikooliaegne sõber Andy Wilman igal viimasel aastal aina enam tulu, vahendab Daily Mail.

Top Gear pole enam ammugi vaid saade kanalis BBC2. Top Geari tehakse ka USAs ja Austraalias, tehti vahepeal koguni Venemaal ning kui hakata üles lugema turgusid, kus Top Geari ajakiri ilmub, võib tukkuma jääda. Saatele sekundeerib ka MPH Show ehk Top Gear Live: autotsirkus, mis tiirutab igal aastal mööda maailma ringi. Eraldi DVD-filme toodab Clarkson, aga toodavad ka Richard Hammond ning James May.

Paljude meelest käitub Clarkson niimoodi raha sisse kühveldades ebaviisakalt, ent miks ei peaks planeedi kõige populaarsema automeelelahutussaate formaadi ja müüdi loojad ehk Clarkson ja Wilman teisiti tegutsema? Ülitulu on antud juhul igati ausalt välja teenitud, kuigi 7 aastat senist Stigi kehastanud Ben Collinsi vihastas see välja niivõrd, et mees otsustas autobiograafia kirjutada, avaldada ning saatesarjast aplombikalt lahkuda.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!