Nimelt peab briti valitsus vastama kõikidele kirjadele ja petitsioonidele, mis koguvad vähemalt 500 allkirja. Mullu korjati veebis Jeremy Clarksoni poliitikuks upitamise toetamiseks tervelt 700 000 toetusallkirja. Uue regulatsiooni kohaselt pole taolised avalikkusest suunatud petitsioonid aga lihtsalt arupärimised või kirjad, vaid parlament on sunnitud neid kohe seaduseelnõudena menetlema, kirjutab Teleghraph.

Kõik ikka selleks, et valijale, tavakodanikule demokraatias suuremat ja vahetumat osalust anda. Paljud pelgavad selles populismi ning e-allkirjakogumiste teemadeks võivad kerkida ka päris konservatiivsed küsimused nagu surmanuhtluse taastamine jms. Toetusavaldusi ja ideid hakkab briti valitsus ja parlament koguma ka Facebookis.

Vähemalt 500 allkirjaga küsimustele vastuse tagamise korra seadis sisse Tony Blair. Enim on seni kogutud 1,8 miljonit allkirja, mis saatsid automaksu ning autode teekonna jälgimisega seotud seadusemuudatuse vastu protestivat kirja. 70 000 inimest kirjutas alla ka peaministri tagasiastumise palvele ning sama palju inimesi kinnitas oma nimega soovi näha poliitikas Jeremy Clarksonit. Kas Jezza sooviks end tegelikult meelelahutusametniku asemel tipp-poliitikuna näha?

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!