Tee andmise nõue pöörde lõpus on analoogne varemkehtinud, jalakäijale tee andmise üldise kohustusega. Jalgratturile ja tasakaaluliikuri juhile tuleb pööret sooritades anda teed ka juhul, kui nad ületavad sõiduteed mööda ülekäigurada.

Reguleerimata ülekäigurajale lähenedes peab juht sõitma sellise kiirusega, mis on piisavalt väike, et mitte ohustada jalakäijat, kes on astunud või astumas ülekäigurajale. Vajaduse korral peab juht jääma seisma, et võimaldada jalakäijal sõiduteed ületada.

Nähes teel või tee ääres seisvat bussi, millel on lasterühma tunnusmärk ja põlevad ohutuled, peab juht olema eriti tähelepanelik ja sõitma kiirusega, mis võimaldab ohtu vältida. Lasterühma tunnusmärgiga ja põlevate ohutuledega bussi juures võivad lapsed suhteliselt ootamatult sõiduteele ilmuda, seetõttu on vajalik olla eriti tähelepanelik ja juht peab sõitma piisavalt väikese kiirusega ning vajaduse korral seisma jääma.

Sõidukijuht peab andma teed sõiduteed ületavatele lastele lasterühma saatja märguandel. Lasterühma saatja on eristatav talle ettenähtud märguriietuse või ohutusvesti kasutamise järgi.

Viini Teeliikluse Konventsiooni Euroopa Kokkuleppega vastavusse viidud uue liiklusseaduse järgi tohib laps õuealal mängida kogu selle ulatuses. Sõidukijuht peab õuealal liigeldes seetõttu eriti tähelepanelik ja ettevaatlik olema.

Kuna sõidutee- ja jalgrattarajapoolne uks on teisi liiklejaid takistav ja ohustav, siis sõidutee- ja jalgrattarajapoolne uks ei tohi olla avatud kauem, kui see on vajalik sõitjate sisenemiseks või väljumiseks.

Kõnniteel võib juht peatada sõiduki veose laadimiseks, kuid mitte lähemal kui 15 meetrit ühissõidukite peatuskohast ning jättes jala­käijale vabaks vähemalt 1,5 meetri laiuse käiguriba.

Juht peab sõitma piisavalt väikese kiirusega ja vajaduse korral seisma jääma, kui ta möödub:

1) teel või tee läheduses olevast lapsest;

2) teel olevast lastebussist, millel on sisselülitatud ohutuled;

3) valge kepiga või juhtkoeraga pimedast jalakäijast;

4) jalakäijast, kellest on näha, et puude või haiguse tõttu on tema liikumine takistatud või häiritud.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!