Kanazawa osutab, et ehkki suitsiidipommirünnakute ajendid pole alati usulised, on neil juhtudel, mil religioon mängu tuleb, toimepanijateks alati moslemid, vahendab The Daily Mail.

Londoni majanduskooli (LSE) teadur Kanazawa väidab, et ühiskondades, kus on lubatud polügüünia — kooselu rohkem kui ühe naisega, nagu mõnedes islamimaades —, on alati paratamatult hulk mehi, kes puhtmatemaatilistel põhjustel partnerit ei leia.

Tema sõnul muudab see mehed vägivaldsemaks või agressiivsemaks — nad on sunnitud partneri pärast konkureerima.

Kanazawa teooria kohaselt suurendab taoline tugevam konkurentsisurve tõenäosust, et noored mehed võtavad partneri leidmiseks appi vägivaldsed meetmed, sest nii toimides on neil naisemeestega võrreldes vähe kaotada ja palju võita.

Seetõttu toob polügüünia kõigis ühiskondades kaasa rohkem vägivaldset kuritegevust nagu mõrvad ja vägistamised, isegi kui võtta arvesse selliseid ilmseid tegureid nagu majanduslik arengutase, majanduslik ebavõrdsus, rahvastikutihedus, demokraatlikkuse määr ja mitmesugused eri religioonid.

Kanazawa lisab, et uskumus, mille kohaselt ootavad märtrit paradiisis 72 neitsit, ajendab taolises olukorras noori mehi enesetaputerroristideks hakkama.

„Noorte, madala staatusega moslemimeeste jaoks, kellelt vanemate, kõrgema staatusega meeste polügüüniaharrastus on röövinud paaritumisvõimalused, hakkab isegi taoline ähmane hauataguse tasu lubadus troostitute paljunemisväljavaadete valguses ahvatlev paistma,” kirjutab ta.

Jälgi Forte teadusuudiseid ka Twitteris!